Sijainti: Pääsivu / Alkuperäisiä kokemuksia / Esihistoriasta nykypäivään

Esihistoriasta nykypäivään

Tervola_matkailu_esihistoriallinentervola.png

Jättiläisten jäljiltä helikopterilennolle – Esihistoriasta nykypäivään

Jääkauden sulamisvedet antoivat hiljalleen periksi ja paljastivat maata, joka Tervolan kohdalla oli poikkeuksellisen kaunis ja hedelmällinen. Jopa niin, että Tervolaan kehittyi vuosisatojen saatossa koko pohjoisen Euroopan suurin yhtenäinen kivikauden asutus.

Merkit muinaisesta asutuksesta ovat jääneet näkyviin ja perimätieto kertoo paikallisten uskoneen alueella asuneen jättiläisiä. Näitä ihmeellisiä jälkiä jättäneitä jättiläisiä kutsuttiin jatuleiksi.

Ota reppu selkään ja kulje paikoille, jotka jo 6000 vuotta sitten olivat täynnä elämää: hylkeenpyytäjiä, kauppiaita ja taitavia käsityöläisiä. Tunne yllättää. Esihistorialliseen Tervolaan pääset tutustumaan parhaiten Varejoella sijaitsevassa Törmävaaran kivikylässä!

Tervolan modernit kasvot

Rikkaan historian yläpuolelle moderniin nykypäivään voi nousta vaikka helikopterikyydillä! Tervolan maisemia pääset ihastelemaan yläilmoista Suomen suurimman yksityisen helikopteriyrityksen, HV-heli Oy:n, lennättämänä. Jos et ole liikkeellä omalla autolla, voit napata alle vaikka limusiinin tai hyödyntää alueen muita kuljetuspalveluja.

Tervolassa tapahtuu