Sijainti: Pääsivu / Nähtävää ja tutkittavaa / Luontokohteet

Luontokohteet

Luontokohteet – omatoimisesti koettavaa

 

Tervolassa luontoa riittää. Mahtavan Kemijoen lisäksi myös sivujokien luonto tarjoaa elämyksiä. Vähäjoesta löytyy komeita koskia, kuten melojien suosiossa oleva Pyhäportti ja ”Tervolan Niagaraksikin” leikkisästi kutsuttu Myllykönkään vaahtoava putous. Kätkävaaran esteetön luontopolku takaa, että jokaisella on mahdollisuus nauttia karun komeista maisemista. Tältä sivulta löydät myös uimapaikat kuten kallioisen Tikanmontun ja tiedot laajasta patikka- ja hiihtoreitistöstä.

Tervolan komeisiin ulkoilumaastoihin voit tutustua myös Peräpohjolan ulkoilureitistöt -sivustolla, jolla on esitelty muita alueellisia ulkoilureitistöjä!

Kätkävaaran luontopolku

Osoite: Leirikätkä 74, 97140 Tervola

Kätkävaaran luontopolku on kunnostettu 2010-2013 jolloin valmistuivat esteetön reitistö, laiturit ja luontotorni vaaran huipulle. Merkityn reitin varrella on lisäksi kaksi tulipaikkaa ja tulistelukota vaaran huipulla. Reitti on 7 km pitkä. Ensimmäiset 300 m on esteetöntä pitkosta laavulle asti. Perälammen ympäri kiertää erillinen 600 m esteetön reitti.

Esteettömät palvelut: laavu, wc ja puuliiteri sekä laiturit Perälammen rannassa.

 

Tikan uimapaikka

Osoite:Tikantie 870, 95300 Tervola

Entinen kivilouhos, johon on aikojen saatossa muodostunut kirkasvetinen lampi. Vaikka Kemijoen virtaamaan on virkistävää pulahtaa, on Tikanmonttu eksoottisempi uimapaikka.

Palvelut: uimakopit, tulistelupaikka, laituri sekä wc.