Sijainti: Pääsivu / Nähtävää ja tutkittavaa / Tapahtumat

Tapahtumat

Tervolan tapahtumat

 

Tapahtumissa Tervolan henki tuntuu vahvana! Paakkolan Kevätsiemennyksessä ja Maaseudulta Käsin –messuissa kävijät pääsevät maaseutuelämän makuun. Valtakunnalliset Paasilinna –päivät ovat kirjallisuuden ystävien tapahtuma joka kolmas vuosi. Hulluttelemaan pääsee puolestaan Ämpäripää –tapahtumassa. Olisiko sinusta Ämpärinheiton maailmanmestariksi? Tule Tervolaan ottamaan selvää!

TALVI TAITTUU TAAS TERVOLASSA

Ajankohta: helmikuun toisena viikonloppuna

Paikka: kyläkeskus, kyläyhdistyksillä omaa ohjelmaa kyläkohtaisesti

Vuoden ensimmäinen tapahtuma tarjoaa tekemistä kulttuurista ja talviulkoilusta nauttiville. Tapahtumassa löytyy tekemistä varmasti kaikenikäisille, vaikka tapahtuman teema vaihtuukin vuosittain.  Tapahtumaan on vapaa pääsy!

 

PAAKKOLAN KEVÄTSIEMENNYS

Ajankohta: touko-kesäkuun vaihteessa

Paikka: Paakkolan kotiseutumuseo

Paakkolassa järjestetään kesän kynnyksellä perinteinen kylvöjuhla, jossa käynnistetään alkava kasvukausi. Tapahtuma järjestetään Paakkolan kotiseutumuseon perinteikkäässä pihapiirissä, jossa halutaan vaalia vanhanajan perinteitä. Paikalla onkin mahdollisuus tutustua vanhanajan maalaiselämään vierailemalla esimerkiksi Paakkolan vanhassa koulussa tai vilja-aitassa. Tapahtumassa on esillä vanhoja koneita sekä maataloustöihin liittyviä näytöksiä.  Herkullisia perinneruokiakaan ei kannata jättää maistamatta!

 

ÄMPÄRIPÄÄ -TAPAHTUMA

Ajankohta: heinäkuun toinen viikonloppu

Paikka: Kyläkeskus

Tervolassa Ämpäripää -tapahtuma on jokakesäinen kohokohta. Joka vuosi Tervolassa kisaillaan ämpärinheiton ja ulvonnan MM-titteleistä. Kemijoella järjestetään joukkueiden väliset kirkkovenesoutu-kilpailut, joita yleisö voi seurata Kemijoen rantatörmältä. Kyseisenä viikonloppuna voi Tervolassa nauttia myös hyvästä viihteestä ja musiikkiesityksistä.

 

VALTAKUNNALLISET PAASILINNA-PÄIVÄT

Ajankohta: heinäkuu, joka 3. vuosi

Tervolassa asuneen kirjailijasuvun ympärille syntyneet Paasilinna-päivät tarjoavat kirjallisuudesta kiinnostuneille oivan mahdollisuuden tutustua Paasilinnojen elämän varrelle osuneisiin paikkoihin ja tapahtumiin. Kunnassa on järjestetty kirjailijasukuun liittyvää ohjelmaa ja esityksiä yhtenä viikonloppuna heinäkuussa joka kolmas vuosi.

 

MAASEUDULTA KÄSIN –MESSUT

Ajankohta: elokuun viimeinen viikonloppu

Paikka: Ammattiopisto Lappia, Louen toimipiste

Jo perinteeksi muodostuneet Maaseudulta Käsin –messut järjestetään elokuun lopussa sadonkorjuun aikaan Tervolassa, Louella. Messuilla on monenlaista nähtävää, sillä paikalliset kädentaidot ja lähituotteet ovat hyvin edustettuina, ja näytteilleasettajia saapuu joka puolelta Suomesta. Esiintyjinä on suomalaisia viihteen huippunimiä. Kävijöitä tapahtumassa on yli 10 000.

 

JOULUNAVAUS

Ajankohta: marras-joulukuun vaihde

Paikka: Tervolan kyläkeskus

Tervolassa järjestetään jouluavaus, jossa mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle. Joululahjoja voi ostaa myyjäisistä ja joulupukkia pääsee tietenkin tapaamaan.